• ZNC-ers op weg naar Pools-Oekraïense grens: Vluchtelingen ophalen

  15 mrt 2022
 • ZNC-voorzitter Jos Niemeijer en vice-voorzitter Günter Litfinski en hun echtgenotes zijn vanochtend vroeg vanuit Zuidbroek in 2 gesponsorde busjes vertrokken naar de Pools-Oekraïense grens. Daar halen ze 14 vluchtelingen op uit Oekraïne. De Broekster club heeft tot nu toe zo'n 1.500 euro opgehaald om de reiskosten mee te betalen en om producten mee te nemen voor de Oekraïners.

  "Ook hebben we heel veel verzorgingsproducten gekregen", aldus Niemeijer. In een eerder bericht op deze site werd opgeroepen om babyluiers, tandpasta, tandenborstels, shampoo, zeep, mondkapjes en coronazelftesten te doneren. Dat is volop gebeurd.

  Pallet
  "Er zijn veel spullen langsgebracht. Gisteren kregen we nog een pallet vol producten van TopBrands."

  Particulieren
  Gemeentebelangen Midden-Groningen, v.v. Meeden, B&B Uiterburen, Stichting De Broeckhof, Financieel Fit, Auto Century en particulieren doneerden afgelopen weekeinde ook al.

  Melkbus
  Afgelopen zondag konden bezoekers van de wedstrijd ZNC - De Wilper Boys (4-1) een bijdrage doen in een melkbus. Dat werd ook vaak gedaan.

  Korczowa
  "We rijden naar Korczowa. Dat ligt op 1.400 kilometer van hier. Daar heeft de organisatie Thuis voor Oekraïne een contactpersoon. Ze is Oekraïense en praat ook goed Nederlands", vertelde Niemeijer al op deze site.

  (Bron: menterwolde.info)