• Uiterste startdatum amateurvoetbal is tweede weekend april

  4 feb 2021
 • De KNVB ziet nog kans om het amateurvoetbal (categorie A, standaardteams) te hervatten. Promotie en degradatie is dan nog mogelijk. De eerste seizoenshelft (halve competitie) wordt verder afgewerkt. Er is één grote voorwaarde: de uiterste startdatum is in het weekend van 10 en 11 april en de teams moeten vanaf 10 maart zonder beperkingen kunnen trainen.


  Voor de jeugd uitkomend in de categorie A is de uiterste startdatum van de competities in het speelweekend van 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams al zonder beperkingen kunnen trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van 2 tot 3 weken. Alle jeugdteams (inclusief O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen.

  Zaalvoetbal

  Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Ook voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4 tot 5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

  Niet hervat

  Mocht in de eerstvolgende coronapersconferentie van dinsdag 23 februari blijken dat er niet afgeschaald kan worden naar het risiconiveau 'ernstig', dan worden alle competities in de categorie A definitief niet meer hervat.

  Regio Cup

  De competitie voor de B-categorie wordt sowieso niet hervat. De Regio Cup (spelen tegen clubs uit de buurt) komt hiervoor in de plaats als er weer in competitieverband mag worden gespeeld.

  (Bron: https://www.menterwolde.info)