• Thuis voor Oekraïne

  11 mrt 2022
 • Het bestuur van vv Z.N.C. heeft besloten iets aan de nood en onveiligheid van de moeders, kinderen en ouderen uit de Oekraïne te doen. Dit idee is afgelopen zondag spontaan ontstaan.

   

  Daarom is er besloten dat voorzitter Jos Niemeijer en vicevoorzitter Günter Litfinski, samen met hun echtgenotes, de reis naar Polen gaan maken. Ze vertrekken al op dinsdag 15 maart aanstaande om vluchtelingen op te halen. Er is hierover contact gezocht met Rowin en Jolanda Penning die ‘Thuis voor Oekraïne’ hebben opgezet. Zij zetten zich vrijwillig in om vluchtelingen een onderkomen te kunnen bieden.

  De reis zal gaan naar Korczowa in Polen op de grens Polen-Oekraïne. Daar heeft ‘Thuis voor Oekraïne’ een contactpersoon die ons zal helpen.

   

  ‘Thuis voor Oekraïne’ is een kleinschalige organisatie uit Zuidbroek. Zij verrichten op vrijwillige basis enorm veel werk om mensen te vinden die vluchtelingen in huis willen nemen en om deze ook naar Nederland te halen. Zo is het hun ook gelukt 2 touringcar bussen van Arriva te organiseren die ook naar Polen gaan. Verder verzamelen zij ook hulpgoederen voor Polen.

  https://www.thuisvooroekraine.nl

   

  De busjes van vv Z.N.C. willen ook niet leeg naar Polen rijden en daar hebben wij hulp bij nodig. Zowel voor de reiskosten als ook voor hulpmiddelen zouden wij het zeer op prijs stellen als er gedoneerd wordt. Wie zich geroepen voelt kan een donatie doen op banknummer

  NL30 RABO 0357 7805 23 o.v.v. hulp Oekraïne.

  Ook is het mogelijk om bij de wedstrijd van zondag 13 maart van vv Z.N.C. tegen Wilper Boys een bijdrage te doen in een melkbus.

   

  Verder is het mogelijk verzorgende artikelen te doneren. Er is vooral behoefte aan zaken zoals, babyluiers, tandpasta, tandenborstels, shampoo, zeep, mondkapjes, coronazelftesten, etc. Deze artikelen kunnen worden afgeleverd bij vv Z.N.C.  of bij G. Litfinski (adres Jacob Catsstraat 40 te Zuidbroek.

   

  Bij voorbaat dank voor alle hulp!

   

  Bestuur vv Z.N.C.