• Oud-voetbaltrainer en -topscheidsrechter Jack Geerdes (75) overleden

  15 sep 2020
 • Jack Geerdes, oud-voetbaltrainer van onder meer Meeden en ZNC en oud-topscheidsrechter in het amateurvoetbal, is in de nacht van zondag op maandag op bed overleden aan een acute hartstilstand.
  De in Veendam woonachtige Geerdes zou donderdag 76 jaar zijn geworden. "Dit is voor ons, mijn moeder, zus en mij, onwerkelijk. Hij was topfit en had geen klachten", vertelt zijn zoon André.
  "Het klinkt misschien raar, maar hij was in de bloei van zijn leven. Hij fietste heel veel en deed klusjes. 12 jaar geleden kreeg hij een hartinfarct. Een kleintje. Daarvoor had hij medicijnen en stond onder controle."
   
  WVV
  De in Hoogezand-Sappemeer geboren Jack Geerdes verhuisde naar Winschoten toen hij 6 jaar was. Bij WVV voetbalde hij samen met onder anderen Jan Mulder, Hennie Mellema en Hans Wortelboer.
  Topscheidsrechter
  Jack Geerdes was niet alleen trainer, hij was ook 13 jaar een topscheidsrechter in het amateurvoetbal. Zo floot hij eens een wedstrijd om het algeheel amateurkampioenschap van Nederland voor 7.000 toeschouwers. Geerdes werd er niet warm of koud van.
   
  Tweemaal trainer bij Meeden en ZNC
  Hij was trainer bij Bellingwolde, Pekelder Boys, Zuidlaren, STA (Ter Apel), ZNC (tweemaal), Noordpool UFC, FC Lewenborg, Tolbert, VVS en Meeden. Bij de laatste club was hij ook tweemaal actief. In 2002/2003 werd hij met Meeden - na een barrage met HSC en Wildervank - kampioen in de 4e klasse.
   
  Cluppie
  André Geerdes: "Meeden was toch zijn cluppie. Hij ging daar nog wel eens kijken."
  Foto: Meeden vierde vorig jaar het 90-jarig bestaan. Met onder meer een forum met de oud-trainers Johannes Starke, Aeilt Hassing, Pieter Drent en Jack Geerdes (foto v.l.n.r.). Tijdens dit gesprek pakte Geerdes veelvuldig de microfoon. Hij roemde de voetbalclub veelvuldig.