• Beste leden, vrijwilligers, sponsoren en supporters,

  Allereerst wens ik een ieder nog een goed en gezond 2021 toe! Het zijn eigenlijk woorden die een ieder uitspreekt aan het begin van het nieuwe jaar.
  Echter dit jaar hebben die woorden wel degelijk een andere lading dan ‘normale’ jaren. We zien nu ook, anders dan in de allereerste golf van de corona pandemie, dat het virus ook Noord- en Zuidbroek en omgeving in zijn greep heeft. Het virus maakt geen onderscheid tussen jong en oud.

  Normaliter hebben we op de eerste zaterdag van het nieuwe jaar de nieuwjaarsreceptie waar de voorzitter een nieuwjaarspeech geeft. Helaas kan dit vanwege de coronacrisis uiteraard niet doorgaan. Op deze wijze toch een woord van mijn zijde.

  De huidige lockdown is verlengd tot en met 9 februari 2021. De competitie ligt al weer sinds halverwege de maand oktober 2020 stil. Het is op dit moment erg stil bij de vereniging en het voetbalterrein ligt er ‘verloren’ bij. In de kantine zijn nagenoeg geen voorraden meer aanwezig. Het is ook binnen te zien dat het een andere tijd is dan normaal. De koelkasten zijn uit en leeg, de kassalade staat al geruime tijd open en het licht is uit en de thermostaat staat al lange tijd op 15 graden. Het is al met al koud en kil.

  Het wordt veel gezegd en geschreven, ‘we verlangen weer terug naar het normaal’.
  Doordeweeks weer normaal kunnen trainen en op zaterdag jeugdcompetitiewedstrijden waarbij alle ouders en andere supporters weer kunnen kijken naar de verrichtingen van de jeugdspelers. De aanmoedigingen en gejuich bij een doelpunt of het commentaar op de scheidsrechter.
  Maar ook even het ‘bakkie’ koffie of de thee in de rust of de chips, fris of AA sportdrink na wedstrijd. We verlangen weer naar een gewoon voetbalweekend.

  Het geldt niet alleen voor de jeugd op zaterdag maar ook voor de senioren op de zaterdag en zondag. We kunnen het ons haast niet meer voorstellen, normale wedstrijden met publiek langs het veld.
  Het is niet alleen het voetbal, het is ook de gezelligheid wat veel leden en supporters missen. Het sociale wordt ook zeker gemist. Het gezellige nazitten in de kantine is er ook al een tijd niet meer bij.
  Ook activiteiten zoals een pubquiz met ruim honderd mensen in de kantine of de bingo, klaverjassen en andere evenementen voor jong en oud, dat missen we.

  Bestuurlijk vergaderen we sinds het stilleggen van de competitie nog wel elke drie weken, alhoewel de duur van de vergaderingen wel korter zijn dan normaal.
  We zijn blij en vinden het mooi om te zien dat we geen of nagenoeg geen afmeldingen krijgen met als reden de coronacrisis.

  Heel mooi is dat we zelfs in deze periode een nieuwe co-hoofdsponsor hebben kunnen verwelkomen, namelijk Meinardi Landwinkel. Dankzij de actieve en dynamische sponsorcommissie zijn er daarnaast ook diverse bordsponsoren bijgekomen.
  Daarnaast hebben we als vereniging in de afgelopen periode een nieuw kledingcontract afgesloten met Erima en de nieuwe kleding wordt geleverd door Mossel Sport te Appingedam. Wij hebben veel vertrouwen in deze samenwerking.

  Afgelopen seizoen hebben we veel klachten gekregen inzake de warmwatervoorziening in ons kleedkamergebouw. Na overleg met de gemeente hebben ze nieuwe ketels geplaatst en een grote boiler is vervangen door een nieuwe.

  Afgelopen seizoen en zeker ook dit seizoen is zoals genoemd anders dan normaal en het hoofd- en jeugdbestuur hopen dat we binnen een afzienbare tijd weer kunnen gaan voetballen. Niet alleen trainen, ook het spelen van wedstrijden.
  Dat het dan eerst hoogstwaarschijnlijk zonder publiek is, dat is dan zo. Als we eerst maar weer kunnen gaan starten.

  Hoe de KNVB de competitie wil gaan herstarten en in welke vorm, dat gaan we horen en zien. Dit seizoen zal niet eindigen als normaal. Vele hebben wel door dat we moeten wachten op het ‘normaal’ en dat zal pas zijn de start van de competitie 2021-2022.

  Zowel het hoofd- als het jeugdbestuur verwelkomen jullie graag weer op het terrein van vv Z.N.C. zodra dit weer mogelijk en toegestaan is.

  Alle goeds toegewenst voor de komende periode!


  Jos Niemeijer
  Voorzitter vv Z.N.C.