• Vandaag mocht ZNC maar liefst 110 jeugdige deelnemers aan de Nationale Voetbal Dag verwelkomen. We hadden geluk dat het een dag was met schitterend weer, een cadeautje, waardoor zo goed als iedereen die zich had aangemeld ook bij ons op de club is langs geweest voor een onvergetelijke dag. Meer dan de helft van de deelnemers was nog niet bekend met voetbal, en kon zo voor de eerste keer bij ons hiermee kennismaken. En dat vonden we superleuk!
   
  Over de dag zelf: vanaf 9:00 waren de jongste deelnemers van 4 tot met 6 jaar oud druk in de weer met een circuit met diverse voetbal activiteiten: een panna-veld, een voetbaldartsboard, een snelheidsmeter voor het schieten van de bal, een dribbeloefening, een springkasteel, en een welverdiende pauze met ranja. Na anderhalf uur kreeg iedereen een diploma en een ijsje. En met een ZNC-rugzak toog iedereen weer huiswaarts. Kinderen van 7 tot en met 9 jaar volgen het zelfde programma, en startten om 11:00.
   
  Na de middagpauze werd de oudere jeugd getrakteerd op een bootcamp onder leiding van GoBootcamp van Hein Uuldriks. Daarna volgde een voetbalpartij op half veld in gemixte teamsamenstelling.
   
  We danken alle deelnemers voor hun komst en het enthousiaste meedoen. De komende twe weken wordt er nog getraind waarna de zomerstop start. Iedereen die wil meedoen mag gratis en vrijblijvend komen meedoen. Let op de tijden en de data daarvoor die op de brief die in je ZNC rugzak die je hebt meegekregen staan vermeld.
   
  Tot slot: alle vrijwilligers en iedereen die bij de organisatie betrokken is geweest: fijn dat jullie dit mogelijk hebben gemaakt. ZNC is een familieclub om trots op te zijn.
 • (Foto's: Riemer En Hennie Veldkamp, Sinus Schuiling)