• KNVB zet definitief streep door competities A-categorie

  25 feb 2021
 • De KNVB zet een streep door de seniorencompetities in de categorie A. Dit betekent dat de eerste elftallen van de Tweede Divisie tot en met de 5e klasse - dus ook Muntendam (3e en 5e klasse), ZNC (3e en 5e klasse) en Meeden (5e klasse) - dit seizoen niet meer om de punten spelen. Voor de jeugd- en zaalcompetities in de categorie A blijven de opties openstaan. De KNVB maakte dit zojuist bekend.


  De KNVB nam dit besluit na de verlengde coronamaatregelen die het demissionair kabinet gisteravond bekendmaakte.

  Seizoen 2021-2022

  Doordat de competities in de categorie A senioren niet worden hervat, is er geen promotie en degradatie. De indeling voor het seizoen 2021/2022 wordt gebaseerd op de indeling van dit seizoen.

  Trainen zonder beperkingen

  De KNVB maakte eerder bekend dat de hervatting van deze competitie (categorie A) uiterlijk in het weekeinde van 10 en 11 april zou moeten plaatsvinden. De clubs zouden dan een minimale voorbereidingsperiode - waarin zonder beperkingen getraind kon worden - moeten hebben van 4 tot 5 weken. Trainen zonder beperkingen zou in dat geval mogelijk moeten zijn vanaf 10 maart. Dat mag nu niet en daardoor is de optie om deze competities te hervatten en de eerste seizoenshelft uit te spelen komen te vervallen.

  KNVB Regio Cup

  De KNVB organiseert voor deze teams ook de KNVB Regio Cup: regionale competities zonder promotie of degradatie. Dit aanbod start vanaf het moment dat het kabinet dit toelaat. Begin maart start de KNVB met een inventarisatie onder alle teams in de categorie A over mogelijke deelname aan de KNVB Regio Cup. Alle teams in de categorie B veld-, zaal- en pupillenvoetbal gaan al over naar de KNVB Regio Cup.

  Jeugd

  De jeugd, uitkomend in de categorie A, en de competities tot en met onder 23 mogen blijven hopen op hervatting van de competities. De uiterste startdatum van de onder 23-competities staan gepland in het weekend van 10 en 11 april. Die van de jeugdcompetities 17 en 18 april. Omdat het grootste deel van deze teams op dit moment al zonder beperkingen kan trainen, geldt voor hen een kortere voorbereidingsperiode van 2 tot 3 weken. Alle jeugdteams (inclusief O19) moeten in dat geval vanaf 24 maart zonder beperkingen kunnen trainen, de onder 23-teams vanaf 17 maart.

  Zaalvoetbal

  Ook voor het zaalvoetbal in de categorie A senioren blijft een herstart van de competities tot de mogelijkheden behoren. Voor het zaalvoetbal geldt een uiterste startdatum van 19 april. Voor de zaalteams wordt een minimale voorbereidingsperiode gehanteerd waarin zonder beperkingen getraind kan worden van 4 tot 5 weken. Vanaf 22 maart moeten in dat geval de zaaltrainingen kunnen starten.

  (Bron: www.menterwolde.info)