• Informatie voor nieuwe jeugdleden VV ZNC

  Namens het hoofdbestuur en het jeugdbestuur heten wij jou en jouw ouders* van harte welkom als nieuw lid bij VV ZNC.

  We hebben voor jullie de belangrijkste informatie op een rijtje gezet zodat je snel wegwijs wordt binnen onze vereniging. Heb je na het lezen van deze informatie nog vragen? Stel ze gerust aan de leider of trainer van jouw team of aan iemand van het (jeugd)bestuur.

  Alle informatie vind je hier op onze website.


   

  Communicatie


  Groepsapp
  Ieder team heeft een eigen Whatsapp groepsapp. Bij de oudere jeugd zijn er vaak 2 groepen per team: 1 voor de ouders en 1 voor de jeugdleden zelf. In deze app doet de leider of trainer mededelingen over jouw eigen team en soms iets over de vereniging.

  Voetbal.nl app
  VV ZNC maakt gebruikt van de Voetbal.nl App. Download deze via de appstore. In de app vind je o.a. het wedstrijdprogramma, uitslagen, wedstrijddetails zoals tijd, locatie, veld, kleedkamer, en belangrijk nieuws vanuit de club via pushberichten. Vergeet niet om via instellingen, je toestel als voorkeursapparaat in te stellen (zie ook https://www.vvznc.nl/voetbal-nl-app/).

  Nieuwsbrief
  Ongeveer 4 keer per jaar krijg je een nieuwsbrief via de mail. Hierin staat algemene informatie van de vereniging, bijvoorbeeld over een leuke activiteit of over het sluiten van de velden.

  Contactgegevens jeugdbestuur
  Zie www.vvznc.nl/jeugdbestuur.

   


   

  Algemeen


  Vrijwilligerswerkzaamheden
  De vereniging is van ons allemaal. Met z’n allen houden we de vereniging draaiende. Zeker bij jeugdleden betekent dit dat ook de ouders een actieve rol hebben bij de vereniging. Hierbij kun je onder andere denken aan:
  • Wedstrijden fluiten of vlaggen
  • Lid worden van een commissie of een bestuur
  • De rol van trainer of leider vervullen
  • Klussen die bij de vereniging uitgevoerd moeten worden
  • En nog veel meer

  Vraag je leider of het jeugdbestuur om meer info of kijk op www.vvznc.nl/vrijwilligers.

  Teamindeling

  Het jeugdbestuur bepaalt in overleg met leiders/trainers de teamindeling. Dit doen ze onder andere op basis van leeftijdscategorie, inzet, voetbalvaardigheid en positie op het veld.

  Leider/trainer
  De trainer en leider van het team zijn vrijwilligers en hebben een belangrijke rol voor jouw team. De trainer verzorgt de trainingen. De leider is aanspreekpunt van het team en is verantwoordelijk voor de organisatie rondom het team. Denk hierbij aan maken was- en rijschema, communicatie in de groepsapp enz. De leider is in principe aanwezig bij de wedstrijden.

  Voetbalseizoen
  Het voetbalseizoen (wedstrijdcompetitie) loopt van september tot en met eind mei/begin juni met tussendoor een winterstop. In mei en juni zijn er vaak toernooien.

  Ouders
  Voorbeeldgedrag
  Ouders laten langs de lijn voorbeeldgedrag zien. Geef positieve aandacht en moedig het team vooral aan. De trainers en begeleiders geven het team aanwijzingen. De scheidsrechter en grensrechter zijn vaak vrijwilligers en daar gaan we respectvol mee om. Zorg voor een gemoedelijke sfeer langs de lijn. Publiek blijft achter de omheining.

  Ouders in de kleedkamer
  Voor de kinderen in de teams tot en met JO-10 is het toegestaan om als ouder mee te gaan naar de kleedkamer om te helpen met aankleden. Na het aankleden graag de kleedkamer verlaten zodat de trainer/leider nog instructies kan geven voor de wedstrijd. Het is niet gebruikelijk dat ouders tijdens de rust in de kleedkamer komen.

  Pesten en ongewenst gedrag
  Pesten accepteren we binnen onze vereniging niet. Word jij (of jouw kind) gepest, meld dit dan bij de trainer/leider of bij iemand van het jeugdbestuur.

   


   

  Trainingen


  Trainingstijden
  De trainingstijden van jouw team staan op de website van VV ZNC. Aan het begin van het nieuwe seizoen communiceert de trainer/leider deze ook via de groepsapp.

  Aanwezigheid
  Tijdens alle trainingen ben je aanwezig. Kun je echt niet aanwezig zijn, meld je dan met reden af. De trainer laat je bij de 1e training weten hoe je je af kan melden en hoelang dit van tevoren moet.

  Ouders tijdens de training
  Ouders mogen tijdens de training aanwezig zijn, maar bemoeien zich niet met de training.

  Kleding
  Als je begint met voetballen dan heb je in elk geval de volgende spullen nodig:
  • Voor de warmere dagen een korte broek en T-shirt
  • Voor de koudere dagen een trainingspak, evt. thermokleding
  • Voetbalschoenen
  • Voetbalsokken
  • Scheenbeschermers (verplicht)

   


  Wedstrijden


  Wedstrijdschema
  Tijdens het voetbalseizoen speel je elke zaterdag een wedstrijd. Alle competitie- en bekerwedstrijden staan in de Voetbal.nl App. Ook kun je in deze app de stand in de competitie of de beker terugvinden. Daarnaast staan de wedstrijden ook op de website vermeld en communiceert de trainer/leider van jouw team dit in de groepsapp.

  Verhindering
  Kun je tijdens een wedstrijd niet aanwezig zijn? Meld dit dan op tijd bij de leider of trainer zodat er genoeg tijd is om zo nodig voor de wedstrijd nog een vervanger te regelen. De leider/trainer laat je bij de 1e training/wedstrijd weten hoe je je af kan melden en hoelang dit van te voren moet.

  Afgelastingen
  Gaat een wedstrijd of training niet door (bijvoorbeeld bij erg slecht weer) dan communiceert de trainer of leider dit zo snel mogelijk via de groepsapp. Daarnaast staan afgelastingen van competitie en bekerwedstrijden ook in de Voetbal.nl app.

  Kleding
  Voor alle voetbalteams zijn korte broeken, voetbalsokken en shirts beschikbaar. Neem zelf je voetbalschoenen en scheenbeschermers mee. Let op: Ook tijdens de wedstrijden zijn scheenbeschermers verplicht! Het is handig om een trainingspak of trainingsjas mee te nemen voor het inspelen voor de wedstrijd of voor als je een keer wisselspeler bent.

  Douchen
  Na de wedstrijd is het verplicht om je te douchen. Vergeet je handdoek dus niet, badslippers zijn ook handig om te hebben.

  Rol van de ouders bij wedstrijden
  Vervoer uitwedstrijden
  Bij uitwedstrijden is er voor de jeugd vervoer nodig. De ouders regelen het vervoer zelf. Natuurlijk kunnen jouw ouders dit met andere ouders onderling afstemmen en proberen we zoveel mogelijk samen te rijden. In sommige teams maakt de leider een rijschema. Als jouw ouders dan niet kunnen rijden, moeten zij zelf ruilen met andere ouders. Dit kan via de groepsapp van het team.

  Kantinedienst
  Elk week is een ander team verantwoordelijk voor een kantinedienst. De leider laat de ouders weten wanneer zij een dienst moet draaien. Een eerste keer draait jouw ouder de dienst samen met een ervaren vrijwilliger. Deze vrijwilliger legt alles uit.

  Wedstrijdkleding wassen
  Elke week wast één van de ouders de wedstrijdkleding. Hiervoor maakt de trainer/leider een schema. Als jouw ouders dan niet kunnen wassen, moeten zij zelf ruilen met andere ouders. Dit kan via de groepsapp van het team.

   


   

  Vragen?


  Heb je nog vragen? Zijn er bijzonderheden? Je kunt hiervoor altijd terecht bij jouw trainer/leider. En ook bij het jeugdbestuur kun je je vragen stellen.
  Wij wensen jou en jouw ouders heel veel plezier bij VV ZNC!

   

  * overal waar gesproken wordt over ouders, worden ouders en/of verzorgers bedoeld.