• Expeditie Zuudbrouk: Fietstocht met opdrachten voor jong en oud op Hemelvaartsdag

  Een leerzame fietstocht op Hemelvaartsdag 18 mei met (doe) opdrachten door Zuidbroek voor familie, vrienden en buren of welke connectie dan ook. Dat is in het kort Expeditie Zuudbrouk. Een groep enthousiaste Zuidbroeksters organiseert dit evenement voor de tweede keer na een succesvolle eerste editie in 2022. Iedereen, jong en oud kan meedoen aan de expeditie. Deelname is gratis.


  Tijdens Expeditie Zuudbrouk (her) ontdek je op een leuke uitdagende manier de plaats Zuidbroek. De deelnemers krijgen vragen over het Zuidbroek van toen en nu. Dit jaar staan de bedrijven in de spotlight. De organisatie werkt samen met verschillende verenigingen uit Zuidbroek. Zij hebben ook een rol deze dag en presenteren zich samen op een zogenoemd verenigingsplein (ijsbaan Zuidbroek) waar ook van alles te doen is.


  De expeditie start ´s morgens bij de kantine van voetbalvereniging ZNC in Zuidbroek. Daar krijg je als groep een opdrachtenboekje. Het boekje lever je aan het einde van de dag weer in bij Dijkstra Stro en Hooi op bedrijventerrein de Gouden Driehoek. Daarna kan de liefhebber genieten van een lopend buffet, verzorgd door catering Perdok en een muzikaal onthaal door muziekvereniging Oosterbroek. Vervolgens wordt de dag feestelijk afgesloten met een prijsuitreiking en muziek van Stichting Skopje Harkstede.

  Aanmelden voor Expeditie Zuudbrouk
  Wil je meedoen? Stuur dan voor 1 mei een mail naar expeditiezuudbrouk@gmail.com. Vermeld hierin je teamnaam, namen deelnemers (maximaal 8 personen) en buffet ja/nee. Deelname aan de fietstocht is gratis. Het buffet kost 10 euro per persoon.


  Alleen meedoen met de fietstocht en geen buffet? Dan kun je je opgeven tot 17 mei.

 • 23