• Derk Venema benoemt tot Lid van Verdienste

  27 nov 2023
 • Derk Venema is gisteravond, tijdens de algemene ledenvergadering van voetbalvereniging ZNC, benoemd tot Lid van verdienste. Vicevoorzitter Günter Litfinski - voorzitter Jos Niemeijer was wegens ziekte afwezig - reikte Venema de oorkonde uit die bij deze onderscheiding hoort. Een lid van verdienste verkrijgt deze titel omdat hij zich langdurig en verdienstelijk heeft ingezet voor de Broekster vereniging.

  Derk Venema was voetballer en leider bij ZNC. "Je bent ook betrokken geweest bij het kniepertjes bakken bij ZNC. Dat heb je vele jaren gedaan. Dit was ook allemaal vrijwillig. Vele dagen was je aan het bakken."

  Koffie en thee

  Venema staat ook bijna elke zondagmorgen - met Tineke Timans - in de kantine om spelers en bezoekers te voorzien van koffie en thee. Litfinski: "Ook ben je zeker niet te beroerd om bij sommige elftallen te zorgen voor koffie en thee in de rust. Bijna niemand die het ziet, maar wel ontzettend belangrijk."

  Klusteam

  Verder helpt het kersverse Lid van verdienste af en toe mee met het kalken van de lijnen. En maakt hij deel uit van het klusteam. Dat voornamelijk op maandag bezig is om allerlei klussen op te knappen. "Werkzaamheden die helaas niet altijd worden gezien bij leden en bezoekers, maar o zo belangrijk." Derk Venema bezoekt ook vaak thuis- en uitwedstrijden van diverse teams van ZNC.

  (Bron: Menterwolde.info / Foto: Sinus Schuiling)