• Beste leden, ouder(s)/verzorger(s) en alle andere betrokkenen,

  De corona-crisis is helaas nog steeds heel actueel. Op radio, televisie en andere media kunnen we dagelijks de ontwikkelingen volgen.

  Onze voetbalvereniging is zoals bekend ook geraakt door deze ‘corona-crisis’.

  De KNVB heeft besloten dat het seizoen voor het amateurvoetbal 2019/2020 ten einde is. Anders is dit nog bij het betaald voetbal. De KNVB wil graag toch nog de wedstrijden in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie uit laten spelen na 19 juni. Hoe ze dit willen doen is een grote vraag. De clubs onderling zijn hier heel verdeeld over en dat geeft denk ik mede aan hoe ingewikkeld dit allemaal is. Uiteraard heeft het met geld te maken. Daarentegen hebben diverse burgemeesters al laten doorschemeren om alle voetbalwedstrijden, inclusief betaald voetbal, te laten verbieden in hun gemeenten tot 1 september 2020.

  Ook de UEFA heeft aangegeven dat de landen in Europa hun competities moeten uitspelen of anders verliezen de landen wellicht hun tickets voor deelname aan het EK voetbal. Het geeft aan dat er dus meer speelt bij dit soort organisaties dan alleen de gezondheid……

  Als we toch nog enige tijd rekening moeten gaan houden met de ‘1,5 meter-samenleving’, hoe moet je dit dan in het voetbalspelletje toepassen? Hoe groot moeten de kleedkamers dan wel niet zijn?

  Al met al ligt het amateurvoetbal geheel stil. Na de winterstop hebben we aan het begin van dit jaar ook nog te maken gehad met vele afgelastingen vanwege het weer. Veel is er dus niet gevoetbald bij ons dit jaar. De gemeente Midden-Groningen heeft al aangegeven dat ze per direct gaan beginnen met groot onderhoud op ons voetbalterrein aan de Heiligelaan in plaats van juni aanstaande. De velden zijn dus per direct gesloten!

  De kans is heel groot dat er pas weer in september of later gevoetbald kan worden.

  Voor al onze leden vinden wij het zeer vervelend dat er gedurende meer dan een half jaar of langer niet gevoetbald kan worden. Voor vele voetballers wekelijks toch een ‘uitlaatklep’ om even lekker een balletje te kunnen trappen.

  Hierover hebben wij binnen het bestuur gesproken. De laatste jaren heeft vv Z.N.C.  een financiële buffer kunnen opbouwen voor slechtere tijden. Wij zijn tot de conclusie gekomen dat dit voor vele mensen een slechte en onzekere tijd is en niet alleen financieel.

  De uitkomst is dat wij als vereniging vv Z.N.C. zijnde het vierde kwartaal niet gaan innen. Voor diegene die eens per half jaar de contributie betalen, hoeven hier dan maar de helft van over te maken. Op deze manier willen we onze leden tegemoet komen om zodoende de smart samen te delen.

  Mochten er vragen of onduidelijkheden hierover zijn, stuur dan een mail naar info@vvznc.nl

  Bestuur vv Z.N.C.