Vv Z.N.C. JO15-1G Najaarskampioen 2019

Het elftal JO15-1G is najaarskampioen geworden gisteren in de tweede klasse!

Afgelopen maandag stonden ze nog op de derde plaats in de competitie.

Er volgden namelijk nog wedstrijden tegen de nummer 2 op dinsdag 10 december, Harkstede JO15-1, aansluitend gisteren tegen SJO ZVC’14 uit Gieterveen. Dit is een samenwerkingsverband van Gieterveen en de buurtverenigingen Gasselternijveen en Gasselte.

ZNC kon alleen maar kampioen worden door deze beide wedstrijden te winnen. Geen makkelijke opgave. De eerste wedstrijd tegen Harkstede werd overtuigend gewonnen met 3-1.

Kampioenswedstrijd

De laatste wedstrijd tegen SJO ZVC ’14 JO15-1 was een echte kampioenswedstrijd, de nummer 1 tegen de nummer 2. Voor vv Z.N.C. was de doelstelling duidelijk, alleen door een overwinning kon het team het kampioenschap behalen.

Voor het begin van de wedstrijd was het ook duidelijk dat het om het kampioenschap ging. Het publiek had bij de opkomst van de spelers ‘rookpotten’ neergezet waar overduidelijk de clubkleuren van ZVC ’14 uit kwamen. Het thuispubliek had bovendien trommels meegenomen en bij opkomst van het veld werd nog even het bord van de thuisvereniging opgehangen met de tekst “Wij zijn vv Gieterveen”. Aan alles bleek waar de thuisclub op uit was, het kampioenschap. De spelers van vv Z.N.C. waren daardoor wel wat onder de indruk. Ook de lengtes van sommige spelers van de thuisclub lieten niet te wensen over.

De sfeer over en weer was prima en er was veel publiek.

De eerste helft was rommelig van beide zijden en het was overduidelijk dat de spanning bij alle spelers op het veld groot was. Echte grote kansen hebben beide teams niet gehad de eerste helft. De wedstrijd werd geleid door een jonge scheidsrechter van de thuisvereniging die overigens prima floot de gehele wedstrijd.

In de rust heeft de trainer/leider Geert Dreise met zijn ‘staf’, Tim Sanneman en Joost Roelfsema, het elftal goed toegesproken en hun extra gemotiveerd voor de tweede helft. Alleen de winst zou voldoende zijn.

Aan het begin van de tweede helft kreeg vv Z.N.C. een penalty toegewezen. De taak aan Jorrick om met de druk om te gaan om de penalty te nemen. Deze werd door hem overtuigend genomen en de keeper was kansloos. Het was 0-1 en met deze stand zou het kampioenschap een feit zijn. Echter de wedstrijd duurde nog ruim 25 minuten en de spanning bij de ouders was misschien wel groter dan bij de spelers.

Halverwege de tweede helft kreeg de thuisclub ook een penalty en bij een gelijke stand zou vv Z.N.C. weer overnieuw moeten beginnen. De taak aan keeper Jochem om hier wat aan te doen. Met een werkelijk schitterende save voorkwam Jochem dat het gelijk zou worden. Het hele team omhelsde hem zowat. Later in de wedstrijd had Jochem weer een zeer belangrijke redding, dit was echt een 100% kans voor een SJO ZVC’14.

Na deze kans is de thuisclub niet meer gevaarlijk geweest en na het fluitsignaal van de scheidsrechter was het kampioenschap een feit!

In de kleedkamer was het nadien luidruchtig en werd het gevierd met champagne, zonder alcohol uiteraard, en veel confetti.

De ouders hadden nog wel enige tijd nodig om dit weer schoon te maken. Er moest zelfs een emmer met ‘sop’ uit de kantine aan te passen komen en een aantal bezems en trekkers, echter de kleedkamer werd weer netjes opgeleverd. 

Trainer Geert Dreise typeert het seizoen als volgt. De eerste wedstrijd tegen Wildervank ging verloren, maar nadien gingen we steeds beter voetballen. Ze hebben gedurende het seizoen goed geknokt en hard gewerkt en ook als een team gevoetbald. Ook de dames in het elftal hebben zich goed kunnen weren tegen de jongens. “Ik kan niet anders zeggen dat ik echt heel trots op mijn spelers ben!”, aldus Geert Dreise.