Frits Spreen

Ons bereikte het droevige en onvoorstelbare bericht dat Frits Spreen is overleden.

Ongeveer anderhalve week geleden hebben wij vernomen dat Frits ernstig ziek was, maar dat het zo snel zou gaan is voor ons allen onwerkelijk.

Frits is vele jaren binnen onze vereniging actief geweest. Jaren als jeugdtrainer en -leider en vooral ook als scheidsrechter bij de jeugd en senioren. Bij de senioren was hij van enkele teams vooral ook ‘vaste’ scheidsrechter gedurende het gehele voetbalseizoen.

Ook als er toernooien werden georganiseerd bij de jeugd en senioren kon er altijd een beroep op Frits worden gedaan. Hij genoot van deze toernooien. Hij leefde voor het voetbal en floot ook op veel andere velden.

Frits was als scheidsrechter heel duidelijk in zijn beslissingen en gaf ook te kennen aan de overtreder waarom hij floot. Toeschouwers langs de kant konden dan ook vaak woordelijk verstaan wat Frits te vertellen had. Als Frits floot, dan was dat heel duidelijk te horen. Na afloop evalueerde Frits vaak nog even uitgebreid de wedstrijd in de kantine. Treffend werd gisteren op Facebook geschreven door iemand dat Frits ook altijd een vast zin had; “Ik zal je es even wat vertellen hè”.

Frits was tevens een frequent bezoeker van diverse activiteiten binnen de vereniging, vooral bij het kaarten.  Ook een pilsje hoorde er natuurlijk bij.

Wij verliezen in Frits een markante persoonlijkheid en gaan hem erg missen binnen onze vereniging.

Frits, wij willen je namens de gehele vereniging vv Z.N.C. bedanken voor je inzet en bijdrage gedurende alle afgelopen jaren!