ZNC wint weer alle duels in de zaal in Gieten en plaatst zich voor finale.

ZNC heeft zich vanavond geplaatst voor de finaleavond van het 34e Kerstzaalvoetbaltoernooi van Gieten. De Broeksters kwamen driemaal in actie – LTC (2-1), SVZ (4-0) en Gieten (4-1) – en wonnen alle wedstrijden. ZNC komt zaterdag weer in actie. ZFC Zuidlaren (za.) en Annen zijn de tegenstanders. Eigenlijk had ZNC 4 duels moeten afwerken. Maar Weerdinge trok zich na het tweede duel terug.


De ploeg voelde zich benadeeld nadat de scheidsrechters in de confrontatie met gastheer Gieten driemaal geel (tijdstraffen van 2 minuten) trok voor een speler van Weerdinge. Hierdoor hoefde ZNC de laatste wedstrijd niet meer te spelen.ZNC startte vanavond in sporthal De Goorns tegen zaterdag 2e klasser LTC uit Assen, de club waar oud-ZNC-trainer Jan Rozema voorzitter is. De Drenten openden de score, waarna Emiel Staal middels 2 doelpunten de zege veilig stelde: 2-1.ZNC won vervolgens overtuigend van zowel SVZ (zondag 4e klasser) als Gieten (zondag 3e klasser); tegen SVZ met 4-0 (Emiel Staal 3 en Joop Uuldriks) en tegen Gieten met 4-1 (Emiel Staal 2, Joop Uuldriks en Jordy Brust).

In de pouleronde stapte ZNC ook na alle wedstrijden – 4 – als winnaar van het veld.

ZNC komt op de zaterdag, tijdens de finaleavond, uit in poule J:

19.00 uur: ZFC Zuidlaren – Annen.

19.46 uur: Annen – ZNC.

20.32 uur: ZNC – ZFC Zuidlaren.

De winnaar speelt de grote finale tegen de winnaar van poule K (WVV, Hoogezand en LTC) , de nummers 2 van beide poules spelen de troostfinale, terwijl de nummers laatst van de poules om plaats 5 voetballen.

Bron: www.menterwolde.info