ZNC 1 mist nacompetitie

ZNC mist nacompetitie door late gelijkmaker van Kwiek tegen Annen.

 

Het seizoen is voorbij voor ZNC. De Broeksters verloren vanmiddag in en tegen Wildervank met 4-2. Bij winst van Annen op Kwiek (5-5) was ZNC geplaatst voor nacompetitie. Zover kwam het niet, want Robert Jan Kerdijk redde in de laatste minuut een punt voor de Hoogezandsters. ZNC is met 47 punten als derde geëindigd in 3B. Wildervank handhaafde zich door deze overwinning in de 3e klasse.

Zowel in en rondom de dug-out als om het veld in Wildervank was LiveUitslagen vanmiddag een veel bekeken app.

 

Op koers

Halverwege leidde Annen met 2-1 en lag ZNC ‘op koers’ voor nacompetitie. Na 70 minuten leidde Kwiek comfortabel met 4-2 en was het toetje voor de ploeg van trainer Hemmo de Wal verder weg dan ooit. Via tweemaal Dolf Nijborg en Leon Tiersma leidden de Drenten 5 minuten voor het einde met 4-5. Precies de uitslag die ZNC nodig had. Robert Jan Kerdijk gooide echter roet in het eten: 5-4. Door de 4-2 zege van LEO Loon bij Actief, wint LEO Loon de 3e periode.

Volley

“We hadden het zelf niet meer in de hand vandaag. Wildervank kwam verdiend op 1-0 (23. Ewout Wolf/red.), maar we kwamen na een half uur via een mooie volley van Jordy Brust op 1-1. De 2-1 van Wildervank (34. Nick Seubring/red.) viel te snel”, aldus elftalleider Patrick Gooyert, die het, evenals trainer Hemmo de Wal, voor gezien houdt bij ZNC. Assistent-scheidsrechter Klaas Dijk wordt de nieuwe elftalleider. ZNC zoekt nog een vervanger voor Dijk.

Kopbal

De wedstrijd was gespeeld, nadat Wolf in de 64e minuut de thuisclub op 3-1 bracht. “Via een kopbal van Joop Uuldriks kwamen we in de 76e minuut nog wel terug in de wedstrijd. We speelden achterin 1 op 1, waardoor Wildervank kansen kreeg. Jordy Brust had nog een kans op 3-3.” Uiteindelijk bepaalde Wolf, met zijn derde treffer van de middag, de eindstand op 4-2.

Gebroken neus

Bij ZNC verliet René Schuppert al na 10 minuten het veld. Hij kwam met een tegenstander in botsing en liep daarbij een gebroken neus en een hersenschudding op.

 

( Bron: https://www.menterwolde.info/znc/znc-1/znc-mist-nacompetitie-door-late-gelijkmaker-van-kwiek-tegen-annen/)

(Foto’s: Sinus Schuiling.)