Verslagen bekerwedstrijden B-1

1e Bekerwedstrijd Veendam 1894 B-1 – ZNC B-1 (1-2)

Na een korte maar stevige voorbereiding te hebben gehad ( met de vriendschappelijke wedstrijd tegen Noordster B-1 1-13 verlies) was het vandaag de eerste bekerwedstrijd om het “echie’.
We begonnen erg goed en zeer gemotiveerd aan de wedstrijd, en ondanks de hitte op het veld werd er goed vanuit positie gevoetbald en keihard voor elkaar en met elkaar gewerkt.
Wat resulteerde in de nodige kansen, waardoor we al snel op 0-1 voor kwamen. We bleven combineren en kansen creëren, maar in het afmaken waren we nog niet scherp genoeg waardoor we met 0-1 de rust in gingen.
De tweede helft lieten we het toch een beetje lopen waardoor Veendam de druk opvoerde, wat al snel resulteerde in de 1-1. Op dat moment waren we weer wakker en scherp, en werd er weer wat beter gevoetbald. En d.m.v. werklust zorgde dit als snel voor een mooie combinatie voorin wat leidde tot de 1-2 (verdiend).
Daarna begon Veendam nog veller te voetballen en dreven ons steeds meer terug voor onze eigen goal. Op dit moment gingen we meer vanuit de overlevingstactiek voetballen om achterin niks weg te geven ( want de wedstrijd had ook in een gelijkspel kunnen eindigen dan was het ook verdiend geweest).
We bleven stand houden en ondanks dat de scheidsrechter veel langer liet doorspelen, zijn we er toch in geslaagd om de eerste 3 beker punten mee naar Zuidbroek te nemen.
Compliment voor allemaal, want op basis van vechtlust en voor elkaar werken hebben we gedaan wat we doen moesten!
Johan van der Laan

ZNC B-1 – Muntendam B-1 (3-1)

De wedstrijd vandaag tegen Muntendam was een duel wat aankwam op blijven voetballen tegen onze fysiek sterkere en schoppende tegenstander.
De wedstrijd begon van onze kant zeer vel en er werd ontzettend goed gevoetbald d.m.v. goede combinaties en het benutten van beide zijkanten. Wat al snel resulteerde in de 1-0. Daarna bleven we druk houden, maar helaas kwam Muntendam vlak voor de rust door een momentje van onoplettendheid onverdiend langs zij. In de rust hebben we afgesproken dat we druk vooruit bleven zetten en onze tegenstander niet aan voetballen toe zouden laten komen.
Zo geschiedde waardoor we ook de tweede helft weer geconcentreerd aan de wedstrijd begonnen. We bleven druk vooruit zetten en bleven via de zeikanten voetballen en de combinatie zoeken. Dik verdiend kwamen we dan ook vrij snel op 2-1.
Op dat moment bleven we voetballen en lieten ons niet afleiden door het ongelofelijke getrap en geschop van onze tegenstander. Wij wilden voetballen en onze tegenstander was alleen nog maar bezig met het zorgen voor geblesseerden aan onze kant.
Doordat Muntendam niet meer met voetbal bezig was konden we in de 80e minuut de wedstrijd definitief beslissen met de dik verdiende 3-1.
Dit was wat mij betreft de beste bekerwedstrijd van de 3 met alles er op en er aan, en een B-1 die zeer sterk en goed gemotiveerd liet zien hoe je onder stevige druk goed voetbal kunt laten zien!
Johan van der Laan

Siddeburen B-2 – ZNC B-1 (1-8)

Dit was de bekerwedstrijd, waarvan de verhoudingen in de stand hierboven prima worden weer gegeven.
Ook in deze wedstrijd wilden we voetballen zoals toch wel ons motto is ” druk vooruit zetten’. Wat prima ging.
Combinaties en aanvallen via de zijkanten waren weer te zien waar B-1 op den duur aan herkend moet worden.
Dit was een zeer matige tegenstander met alles respect en de uitslag had nog hoger uit kunnen vallen maar er werden nog aardig wat 100 procent kansen gemist. Je merkte ook naar mate de wedstrijd vorderde dat we ons aan gingen passen aan de tegenstander waardoor we zelfs nog wat kansen aan onze tegenstander gaven om te voetballen en kansen te creëren voor onze goal. We moeten nog leren omgaan om in dit soort wedstrijden onze eigen wedstrijden te blijven spelen en ook vanuit een goede organisatie en vanuit je eigen positie te blijven voetballen.daarnaast blijft het belangrijk om niet bezig te zijn met rand zaken zoals een scheidsrechter, tegenstander die trapt en moppert etc. Hierin moeten we nogwat volwassener worden. Maar niet te min toch een compliment voor de uitslag en het bij vlagen keurige voetbal!
B-1 is door in de beker op een dik verdiende en glansrijke manier, die ze zelf afgedwongen hebben!
Nu opmaken voor het vervolg van de beker om te kijken hoe ver we kunnen komen en ook niet onbelangrijk de 1e competitiewedstrijd tegen HS 88. Want ook in de competitie willen we presteren met elkaar.
Een mooi begin is er, nu er een goed vervolg aan geven!
Johan van der Laan