Verslag ZNC D1 – Scheemda D1 (bekerwedstrijd)

Een mager zesje voor de uitvoering. Een mooi cijfer voor alle goals in deze wedstrijd.

Scheemda balde hun vuisten en de handen gingen al bijna in de lucht van het juichen bij het toekennen van een strafschop. Ondanks een akelig windje en een hinderlijk laag hangend zonnetje over het hoofdveld stopte Jasper vakkundig de goed ingeschoten penalty. In de navolgende corner was het alsnog raak voor de Scheemders.

ZNC pakte het toch goed op. In een snelle tandem schoot Robin op aangeven van Dion mooi tegendraads langs de keeper. Stand gelijk. Nog voor de rust kwamen de jongens op voorsprong.

Ondanks de door de trainer van Scheemda opgelegde dubbele dekking op onze aanvoerder maakte Dion daar dankbaar gebruik van en haalde diagonaal uit voor de 3-1. Een serieuze troef van Scheemda waren zeker hun hoekschoppen. Twee prachtige goals werden hierdoor gemaakt. In de slotfase, bij een 4-3 stand, trokken de supporters zich noodgedwongen terug door de plotseling opkomende slagregens onder de partytent.

Gauw naar de volgende. Aanstaande donderdag is de beslissende wedstrijd tegen HSC D1. Alleen de poulewinnaar gaat door naar de knock-out fase.

 

Verslag geschreven door Theo Balk