Verslag ZNC D1 – BNC D1

Onze trainer had het vooraf al aangekondigd. Jasper kon rekenen op veel meer ballen dan de som van alle voorgaande wedstrijden. Dat was een waarheid as a cow, zou Louis gezegd kunnen hebben. Al in het begin van de wedstrijd kreeg BNC een hoekschop waaruit met enige fortuin, een flipperkast moment in het doelgebied, werd gescoord. De jongens pakken de draad weer op door vooral goed gebruik te maken van de beginsnelheid van Stanley. Julian ontfutselde de bal en maakte zich handig los van zijn directe tegenstander en bracht Stanley in een scorende stelling, 1-1.

Ondertussen moest Kjell noodgedwongen even aan de kant om zijn gapende voetbal schoenen te wisselen. Er ontstond even een klein moment van onzekerheid in de hergroepering van de verdedigende linies. BNC greep dit moment snel aan. De bal, wat inmiddels meer leek op een zanderige strandbal, kon op een of andere manier niet meer weggewerkt worden. BNC komt weliswaar terecht op voorsprong, maar ze hadden er een zekere factor geluk voor nodig. 1-2.

BNC heerst op dit moment waar onze jongens moeilijk aan weten te ontsnappen en kon de 1-3 niet verhinderen. De aansluitingstreffer was bijzonder mooi. Jorrick scoorde tot vreugde van de vele supporters uit een prachtig combinatie op links, waarbij ik moet aantekenen dat het voetbalkennisniveau van een van onze ouders bij tijd en wijle ondermaats is. Maar goed! We moeten hem er af en toe een beetje doorheen loodsen. Samy lanceert Stanley met een verrassende pass. Stanley steekt vervolgens door op Julian, die attent een assist geeft op de vrijstaande Jorrick. 2-3. Ondanks deze opsteker vergrote BNC hun voorsprong en liet het niet meer los.

De wedstrijdanalyse is voor de trainers. De ontmoeting met BNC is vooral beslist in momenten waarbij de bal geen rol heeft gespeeld. Onze tegenstander waren scherper in de loopacties. Een leerzame ervaring. Niettemin was BNC de beter spelende ploeg.

 

 

Met een groen witte groet,
Theo