Verslag SJO DVC D3 – ZNC D1

Voor vandaag stond er een vroege uitwedstrijd op het programma voor ZNC D1. Om 09.00 uur moest er worden afgetrapt tegen SJO DVC D3 (Damster Voetbal Combinatie). Na een prima wedstrijdbespreking en een goede en serieuze warming-up was de wedstrijd dan echt begonnen.

De boodschap in de kleedkamer was duidelijk: een tegenstander om rekening mee te houden, waar we met elkaar niet te (ge)makkelijk over moesten denken, en dat is deze wedstrijd ook wel gebleken.

ZNC begint goed aan de wedstrijd, erg goed mag wel gezegd worden. Er was van zowel de aanvallers als de verdedigers een goede veldbezetting, er waren mooie combinaties en de bal werd keurig van links naar rechts rondgespeeld. Dit zorgt na een paar minuten al voor de eerste serieuze kansen en het doel van SJO DVC werd al regelmatig onder vuur genomen. De score wordt geopend door Sami, waarna ZNC nog makkelijker begint te voetballen en het zelfvertrouwen nog meer toeneemt. Veel mooie aanvallen en vooral via de rechterkant is ZNC gevaarlijk. Dion en Jorrick weten elkaar goed te vinden en Robin strooit met veel mooie passes vanuit het middenveld. Het tweede doelpunt van deze wedstrijd komt op naar van Jorrick. En mooi aanval zorgt ervoor dat Jorrick aan de rechterkant in balbezit komt, waarna het de bal keihard in de verre hoek plaatst. ZNC blijft ook na dit mooie doelpunt nog combineren en test nog regelmatig de verdediging en de keeper van DVC. Sami zorgt na ongeveer 20 minuten spelen voor een comfortabele voorsprong door de bal achter de keeper van DVC te plaatsen.
Na de drie mooie doelpunten begint aan het eind van de eerste helft een rommelige fase aan de kant van ZNC. Veel balverlies en de tegenstander komt meer en meer in de wedstrijd. Door fouten aan de kant van ZNC weet de tegenstander een aantal keren het doel van ZNC op te zoeken en helaas wordt na een spelhervatting (ingooi) ook de bal achter onze keeper geplaatst. Beide teams zoeken met een 1-3 stand de kleedkamer op.

In de rust was de boodschap duidelijk: de rommelige fase van de eerste helft moet niet worden voorgezet, we moeten rustig en geduldig blijven voetballen en vooral meer beweging zonder bal.

Helaas lukt het ons niet om de tweede helft goed te beginnen, we gaan verder met rommelig en statisch spel. De tegenstander zet ons in de opbouw goed vast en dit zorgt al snel na rust voor opnieuw een tegendoelpunt (2-3). Na dit tegendoelpunt sluipt er toch wel enige angst in de ploeg en dit is zowel in het veld als langs de lijn te merken. De aanvallers komen nog nauwelijks in balbezit en de tegenstander lijkt de wedstrijd over te nemen. Met nog 10 minuten te spelen wordt Sami gewisseld en naar de kant gehaald. Julian komt (opnieuw) als spits en Stanley en Mischa wisselen van kant. Deze omzetting lijkt positief te werken, waarna het ons toch nog lukt om de wedstrijd definitief te beslissen. Er volgen nog twee mooie goals van Robin en Dion. De scheidsrechter (zeer goed, ook dat mag wel eens gezegd worden!) fluit uiteindelijk voor het einde van de wedstrijd. We stappen volkomen terecht met een 2-5 overwinning van het veld.

Na twee speelrondes staan we op een derde plek in de competitie. Alleen Sellingen en SJO Reiderland staan op dit moment boven ons, dit door een beter doelsaldo van Sellingen en de volgorde van het alfabet (S – Z).

Volgende week weer een thuiswedstrijd tegen SC Scheemda D1. Hopen op opnieuw een overwinning. Tot volgende week!