Verslag Sellingen D1 – ZNC D1

Na vorige week helaas te hebben verloren van BNC D1, stond er nu opnieuw een zware wedstrijd voor ZNC D1 op het programma. De groen-wit formatie moest het opnemen tegen Sellingen D1. Om aansluiting te blijven houden bij de nummers 1, 2 en 3 van onze competitie, moest er gewonnen worden.

Na een volgens de spelers  ‘veel te lange reis’ naar Sellingen was het tijd om ons te gaan voorbereiden op de wedstrijd tegen Sellingen. Gelukkig hadden we vooraf al enige informatie over onze tegenstander waar we in de wedstrijdbespreking zeker onze voordelen mee hebben gedaan. Het was duidelijk: de fouten van vorige week tegen BNC kunnen en mogen niet weer gebeuren!

Na een goede warming-up en het aanmoedigen van een penaltyreeks van de plaatselijke F pupillen was het dan eindelijk tijd om aan de wedstrijd te beginnen. En wat een begin….!

De begeleiding, wisselspelers en publiek had nog nauwelijks hun plek gevonden of de bal lag al achter de keeper van Sellingen. Een aanval uit het boekje: Julian legt de bal keurig klaar voor Stanley en Stanley weet de bal keurig achter de keeper te plaatsen. Na 30 seconden mocht Sellingen dus al weer de aftrap verrichten.
Na deze snelle goal is het veldoverwicht voor ZNC. We spelen veel op de helft van de tegenstander, en het enige gevaar van de kant van Sellingen komt van een zeer grote aanvaller. Echter weet Roan deze verdediger vaak uit te schakelen of een stap voor te zijn. Door dit goede verdedigen weet Sellingen de eerste minuten geen kansen te creëren.
Na 10 minuten is het opnieuw raak. Jorrick scoort namens ZNC de 2e goal van deze wedstrijd. Een mooie bekroning op zijn harde werken.
Nadat Sellingen opnieuw de aftrap heeft genomen, blijft het veldoverwicht nog steeds voor ZNC, het middenveld van ZNC zorgt voor veel druk, duels worden gewonnen en door sterk doorzetten van Robin weten we opnieuw te scoren. Robin weet zich los te maken van een aantal tegenstanders, maakt een loopactie en legt de bal keurig terug op Sami. Sami bedenkt zich geen moment en schiet de bal van ver buiten het strafschopgebied over de keeper van Sellingen.
Na deze drie mooie goals beginnen we wat nonchalant te voetballen en hebben we regelmatig balverlies. Dit zorgt er dan ook voor dat Sellingen weet te scoren. Een goed opkomende aanvaller van Sellingen neemt de bal vanuit de cross-pass goed aan en hoeft niet al te veel moeite te doen om deze achter Jasper te schieten.

We zoeken met een 1-3 ruststand de kleedkamer op. In de rust zijn een aantal afspraken aangestipt en hebben we gesproken over de manier van spelen in de 2e helft. De boodschap was duidelijk: we hebben de wedstrijd nog niet gewonnen, blijf sterk en win duels.

Echter lijkt de boodschap niet bij iedereen te zijn aangekomen. We gaan verder zoals we de eerste helft zijn geëindigd. Dit zorgt er voor dat Sellingen binnen 5 minuten 2 keer weet te scoren. Vanaf dat moment kan de wedstrijd alle kanten op en is het veldoverwicht wat we grote delen van de wedstrijd hebben gehad volledig verdwenen. Sellingen is gevaarlijk en mede door zeer goed keeperswerk van Jasper blijven we in de wedstrijd en weet Sellingen niet verder door te drukken.
De laatste 8 a 10 minuten beginnen we weer beter te voetballen en krijgen we weer grip op de wedstrijd. We komen weer aan aanvallen toen en creëren weer een aantal gevaarlijke situaties rond het strafschopgebied van Sellingen. De laatste minuten zijn enorm spannend! Nadat we nog een aantal keren verzuimen om de 3-4 te maken, wordt Jorrick uiteindelijk de matchwinner. Tot ieders opluchting plaatst hij de bal strak achter de keeper van Sellingen.

Door het blijven ‘vechten’ en de goal van Jorrick nemen we de 3 punten mee naar Zuidbroek. Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Scheemda D1. Opnieuw een tegenstander om rekening mee te houden. Tot volgende week!