Nacompetitie voor ZNC 1

Helpman 1 – ZNC 1
Eindstand 2 -1 , nacompetitie voor ZNC 1

Programama nacompetitie:

Zondag: Stadskanaal – Muntendam
Hemelvaartsdag: Muntendam – Stadskanaal
Zondag 28 mei: ZNC – Muntendam/Stadskanaal
2e Pinksterdag, maandag 5 juni: Muntendam/Stadskanaal – ZNC

Voor ZNC waren de druiven vanmiddag tegen Helpman, op sportpark Esserberg in Haren, wel erg zuur. Concurrent Amicitia VMC verloor op eigen veld met 5-2 van Beilen waardoor de Broeksters aan een punt genoeg hadden. Dat zat er ook wel in, maar na 90 minuten prijkte er een 2-1 eindstand voor Helpman op het scorebord.

Puntje verdiend

“We hebben ons zelf tekort gedaan”, aldus ZNC-elftalleider Patrick Gooijert. De eerste helft was voor de reeds gedegradeerde thuisclub. Danny Dijkstra opende na zo’n half uur de score: 1-0. “De tweede helft speelden we beter en kregen 3 100 procent kansen. Eentje via Jeroen Huizinga en tweemaal via Emiel Staal. Emiel kwam beide keren alleen voor de keeper, maar miste. We hadden een puntje verdiend.”

Strafschoppen

10 minuten voor het einde kwam Helpman, vanaf de penalty stip, op 2-0. Michel Koopman scoorde, nadat Rodger Hovenkamp de bal in het strafschopgebied met zijn hand beroerde: 2-0. Jordy Brust halveerde 3 minuten voor het einde de achterstand door een penalty te benutten. Die was gegeven nadat Staal in de ’16’ onderuit was gehaald. Na deze treffer kreeg ZNC geen kansen meer op de gelijkmaker.