Koninklijke onderscheiding Wim Weerd

Vanmorgen heeft onze Wim Weerd een Koninklijke onderscheiding gekregen.
Wim is op vele manieren al jaren betrokken bij ZNC. Namens het bestuur hield de secretaris de volgende toespraak.

“Spelers, die onder alle omstandigheden hun goede geest weten te bewaren, zijn een sieraad op de velden.” Deze wijze woorden zijn van een voorganger van jou. Bestuurslid W. Hartman van ZNC sprak ze in 1949. En deze woorden zijn volgens meerdere mensen zeer van toepassing op jou, Wim.
Je hebt bij ZNC in het eerste gespeeld, maar ook in het tweede. Je speelde met mensen als Julle ten Hove, Andreas Kruizenga, Jacob Keizer, de gebroeders Plat, Paul Veentjer en Henk Prins. Wiens zoon tegenwoordig nog in het eerste speelt en zijn kleinzoon in de pupillen.

Ja, ZNC is een echte familieclub. Ook jullie kinderen Albert en Hillie hebben bij ZNC een balletje getrapt.
Wim, er is altijd een verbondenheid geweest tussen jou en ZNC. Je hebt er gespeeld, bent leider geweest, bestuurslid, bakt kniepertjes en hebt in allerlei commissies gezeten, terwijl Martje in de kantine achter de bar stond. Op en rond het veld was je altijd zeer correct, naar je teamgenoten, maar ook naar de tegenpartij en de scheidsrechter. Je was altijd aanvoerder, een echte leider. Maar zonder een groot ego.

En tegenwoordig maak je o.a. deel uit van het klusteam. Een onmisbaar onderdeel van onze voetbalvereniging. De manier waarop je daar onderdeel van werd spreekt boekdelen.

IMG_20150424_105215096_HDR

Julle vertelde dat er een klusteam werd samengesteld en jij zei: “Och, dan kom ik ook.” Met Marten Plat, Jakob Nieland, Derk Venema en Julle ten Hove helpen jullie nog steeds elke week mee om ZNC tot de prachtige vereniging te maken die het is.

Wim, jij bent zo iemand die je altijd kunt bellen en dan sta je er. Altijd positief gestemd, altijd constructief meehelpen. Het is dankzij kerels zoals jij dat de jongelui van tegenwoordig zo hun sport kunnen beoefenen. Geïnspireerd door onze voorganger in het bestuur zeg ik daarom:
“Vrijwilligers, die onder alle omstandigheden hun goede geest weten te bewaren, zijn een sieraad voor de vereniging.” Wim, zo’n sieraad ben jij. Dank je wel!