Wedstrijdverslag BNC D1 – ZNC D1

Meer balbezit, vaker geschoten maar toch met lege handen naar huis

Het zat vandaag niet mee. Mochten er analytici van FOX Sports langs de lijn hebben gestaan, dan waren een aantal feiten duidelijk in beeld gebracht: ZNC heeft over de gehele wedstrijd gezien veel meer balbezet gehad (75%), ZNC heeft veel meer doelpogingen (13 / 5)  gehad en ZNC speelde als een ‘volwassen’  team, in tegenstelling tot de tegenstander BNC.

De omstandigheden waren vandaag prima, een heerlijk zonnetje, een prima grasmat en twee teams die beiden volop voor de punten willen gaan. Vanaf minuut één blijkt dat ZNC sterk speelt, niets weggeeft en de keeper van BNC regelmatig test. Iedereen bij ZNC weet elkaar goed te vinden, het spel is leuk om naar te kijken en er worden veel voetballende oplossingen gezocht. De verdediging doet ook vandaag prima zaken, blijft rustig aan de bal en weet keurig op te bouwen. Helaas lukt het voorin niet om echt door te drukken en een vuist te maken. We gaan dan ook met een 0-0 gelijkspel de kleedkamer in.

Wat bespreek je in de kleedkamer als je veel beter bent dan de tegenstander? Juist, blijf spelen zoals we de eerste 30 minuten ook gedaan hebben en kijk uit voor de enige tactiek dat de tegenstander heeft: met 11 spelers achter de bal en hopen op de counter.

De tweede helft doet de tegenstander waar we al een beetje bang voor waren. Opnieuw veel lange ballen en deze valt uiteindelijk goed bij de linkeraanvaller. Hij weet te scoren 1-0. Volledig tegen de verhoudingen in, maar helaas een feit. BNC is de tweede helft wel scherper en vooral sterker in duels, vooral op het middenveld worden ze de baas. Waar we de eerste helft regelmatig in het strafschopgebied van de tegenstander te vinder waren, lukt ons dit nu minder. We krijgen nog een aantal kansjes maar het lukt ons niet om de keeper te passeren. Met nog 5 minuten te spelen wisselen we een aanvaller voor een verdediger en proberen we op deze manier toch nog de gelijkmaker te forceren. Maar helaas valt het doelpunt in de 60e minuut van de wedstrijd ook in ons doel en verlaten we het veld met een 2-0 nederlaag.

Met welk gevoel zit je dan in de kleedkamer: enorm balen en onverdiend. Ik zal de woorden die na afloop in de kleedkamer gevallen zijn dan ook maar achterwege laten…

ZNC kan terugkijken op een prima wedstrijd, verreweg de betere partij en vooral erg volwassen gespeeld. Helaas heeft het team met maar 5 doelpogingen gewonnen. Lesje effectiviteit zullen we maar zeggen.

Volgende week spelen we een thuiswedstrijd tegen Hoogezand. Tot volgende week!