Dag 2 in Praag voor jeugdteams ZNC

Na een lange reisdag en een eerste nacht in het hotel zaten de jeugdteams van ZNC om 09.00 uur aan het ontbijt in het hotel. Na het ontbijt zijn de drie teams elke een eigen programma gaan volgen. ZNC C1 en C2 zijn naar de 60 meter hoge uitkijktoren gegaan om een mooie overzicht te krijgen over de stad Praag. De D1 pupillen zijn rechtstreeks naar het sportcomplex gegaan, aangezien het programma van de D1 pupillen eerder begon.
De teams presteren wissel vallend, maar desondanks hebbende teams veel plezier doen de spelers een enorme ervaring op.
ZNC C1 heeft in de poulefase een drietal wedstrijden gespeeld. Helaas weet het team geen punten te behalen. De eerste wedstrijd werd verloren met 5-0. Het Poolse teams was te sterk. Tevens werd de wedstrijd gestaakt omdat een speler van de tegenstander zijn pols heeft gebroken. De tweede tegenstander uit Denemarken was een tegenstander welke gelijkwaardig was aan ZNC C1, maar door twee prachtige goals aan het langste eind trekken. ZNC wist echter wel twee goals te maken. Marc en Oliver weten het net te vinden. De derde en tevens laatste wedstrijd was tegen een team van onze Oosterburen. Helaas werd ook deze wedstrijd verloren (3-0). De energie was duidelijk verdwenen.
ZNC C2 neemt het in de eerste wedstrijd op tegen een team uit Slowakije. Ze begonnen sterk aan de wedstrijd en van zenuwen was geen sprake. Deze wordt gewonnen met 1-0 door een doelpunt van Jesper. Ook de tweede werd gewonnen. Het team uit Duitsland werd verslagen met 2-0. Een scherp genomen hoekschop door Melvin verdween rechtstreeks in het doel. En Ayoub weet de bal achter de keeper te plaatsen door de bal van grote afstand op het doel te schieten. Het team uit Denemarken was helaas te sterk voor de C2 junioren. De eerste helft weet ZNC nog voldoende weerstand te bieden. Helaas weet het team in de tweede helft maar liefst vier keer te scoren. Hierdoor eindigt het team als derde. Dit alles bepalend door het doelsaldo.
ZNC D1 speelt eveneens een drietal poulewedstrijden en weet hiervan geen wedstrijd te winnen. De eerste wedstrijd tegen een team uit Tsjechië wordt gelijkgespeeld met 1 tegen 1. Julian weet op prachtige wijze te scoren. De tweede wedstrijd wordt met ruime cijfers verloren. De tegenstander uit Oostenrijk is een maatje te groot en weet met 5-0 te winnen. De laatste wedstrijd van deze speeldag eindigt zoals deze is begonnen: 0-0. ZNC is de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en is geen enkel moment in gevaar geweest. Helaas weten de Brouksters niet te scoren.
Na het spelen van de wedstrijden en het avondeten zijn de drie teams vertrokken richting het centrum van de stad Praag. Hier hebben de spelers o.a. kunnen genieten van een vuurwerkshow, prachtige gebouwen en andere bezienswaardigheden. Morgen spelen de drie teams de volgende wedstrijden in een nieuwe poule. Hier gaan de teams bepalen met welke eindstand we terugkeren naar Nederland.