Beste leden, ouder(s)/verzorger(s) en alle andere betrokkenen

We leven op dit moment in onzekere tijden gezien het Corona-virus. Wat begon met berichtgevingen ver van huis uit Wuhan in China is nu helaas realiteit in de gehele wereld.

Wie had ooit gedacht dat scholen zouden sluiten vanwege een pandemie? Er komt zelfs geen centraal eindexamen voor de eindexamenkandidaten. Dit is voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog. Velen van ons hebben dit nog nooit meegemaakt.

Veel mensen werken noodgedwongen thuis en er zijn ondernemers die zelfs hun onderneming noodgedwongen moeten sluiten. Het is een onzekere en bizarre tijd.

Grote sportevenementen als het EK-voetbal, de Olympische Spelen, de Giro en vele andere evenementen zijn afgelast of verplaatst naar later dit jaar of naar 2021. Ook Verstappen kan nog niet schitteren op diverse circuits.

Ook voetbal is zoals gezegd getroffen door het Corona-virus. Het begon eerst met twee weken geen voetbal en later drong heel duidelijk door dat het waarschijnlijk langer gaat duren en wellicht is het zelfs einde voetbalseizoen voor amateurs. Dat betekent dan geen voetbal meer in het seizoen 2019-2020. De komende maanden waarschijnlijk trieste lege velden en geen sportieve bedrijvigheid.

Onvoorstelbaar, maar niet onrealistisch. We wachten daarin de berichtgeving vanuit de KNVB af. Ook onze bond staat voor lastige keuzes en het is volgens mij per dag afwachten wat de ontwikkelingen zijn.

Dat er niet kan worden gevoetbald is heel pijnlijk maar staat in het niet wat betreft de uitdaging om het virus te bestrijden. Gezondheid en gezond verstand voor alles. Het is duidelijk dat we het niet moeten onderschatten!

Wij als vv Z.N.C. blijven de ontwikkelingen volgen en proberen jullie op de hoogte te houden.

Vanuit vv Z.N.C. hopen we uiteraard dat iedereen gezond blijft!

Jos Niemeijer

Voorzitter vv Z.N.C.

Maart 2020